Endodonti

Dişin ağız içerisinde görünen kuron kısmı ve bir de çene kemiği içerisinde kalan kök kısmı bulunmaktadır. Kuron ve kökün tam merkezinde ise dişin beslenmesini ve canlılığını sağlayan pulpa olarak adlandırılan damar-sinir paketi yer almaktadır. Pulpayı ağız içerisinde dıştan içe doğru mine ve dentin tabakaları korur. Çürük ya da travma sonucu pulpayı koruyan bu sert dokuların…

Diş Beyazlatma

Kişisel bakımına özen gösteren birçok kişi için beyazlatmaya ihtiyaç duyulan dişler sadece hijyen değil aynı zamanda bir estetik görünüm problemidir. Diş sağlığına ne kadar özen gösterilse de yaşın ilerlemesine bağlı olarak dişler zamanla beyazlığını yitirebilir. Bununla birlikte aşırı çay ve kahve tüketimi, gazlı içecek tüketimi, fazla flor alımı ve uzun süre diş sıkmaya bağlı olarak…

Diş Protezi

Diş, diş eti, alveol kemiği ve çevre doku kayıplarını fizik unsurlarla tamamlayan parçalara “diş protezi” denir. Kayıp unsur bazen bir tek diş veya diş parçası olabildiği gibi bazen de çenenin geniş bir bölümü olabilir. Protez vücudumuzun eksi veya fonksiyonunu tam olarak yerine getirmeyen kısımların yerine konulan cisimlerdir. Koruyucu diş hekimliğinin tam uygulanamadığı durumlarda son çare…

Pedodonti

Doğumdan ergenlik çağının sonuna kadar geçen sürede ağız-diş sağlığı ile ilgili problemleri inceleyen ve çözüm getiren bir bilim dalıdır. Çocuklarda süt dişlerinin sürmesinden başlayarak kalıcı dişlenmeye giden süreç içerisinde diş sistemi de birçok dönemden geçer. Bu dönemler, diş sürme bozukluklarının takipleri ve önlenmesi, süt dişlerine ve kalıcı dişlere çürükten koruyucu yöntemlerin uygulanması, süt dişlerinin ve…

Zirkonyum Kaplama

Zirkonyum maddesi nedir?  Sıcağa dayanıklı, renk geçirgenliği olan beyaz renkte, diş yapımında kullanılan dayanıklı bir maddedir.   Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır? Kaplama işlemi farklı maddeler ile yapılabilmektedir. Bunlardan bir tanesi de zirkonyum maddesi ile yapılandır. Yapım aşamaları genel olarak şu şekilde gerçekleşir:   İlk muayenede dişteki hasar tespit edilir. Dişte oluşan sorun kaplama işlemi gerektiriyorsa hasta…

Ortodonti

En genel tanımıyla, alt-üst çeneler ile diş çapraşıklıklarının giderilmesi için uğraşan diş hekimliği dalına ortodonti denir. Yer darlığı sebebiyle meydana gelen basitten daha komplikeye diş çapraşıklıkları, büyüme ve gelişim eksiklikleri, doğumsal anomaliler, dişlerle çeneler arasındaki bozuk ilişkiler, sonradan ortaya çıkan diş dizisi bozuklukları ve diğer tüm genel diş-çene anomalilerinin düzeltilmesi gibi başlıklar ortodontinin konularını oluşturur.…

İmplant Tedavisi

Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacıyla yerleştirilen, bir süre sonra kemik dokusuyla kaynaşan, doğal bir diş gibi iş görebilen, çoğunlukla titanyumdan oluşan vidalardır. Genellikle ilerleyen yaşa bağlı kemik kaybı, diş çürüğü veya zamanla oluşan aşınmalara bağlı diş kayıplarında çene kemiğine uygulanarak kaybedilen dişin kök vazifesini görürler. Sonrasında implantların üzerine çiğneme fonksiyonunu yerine getirebilecek dişler uygulanır.  …

Çene Cerrahisi

iş ile ilgili tüm cerrahi işlemlerle birlikte yüz ve çene kemiğindeki tüm patalojilerin cerrahi tedavisi ile ilgilenir. Son yıllarda çene cerrahisinin sınırları daha da genişlemiştir. Ağız Diş ve Çene Cerrahisi işlemlerin başında çene kemiğindeki kist operasyonları, yirmi yaş cerrahisi, ağız içi kanser tedavileri, eklem problemleri, dil ve dudak yaraları ve çene kırıklarının tedavisi gelmektedir. Cerrahi…